Ułatwienia dostępu

🎨 Zaproszenie na wernisaż wystawy malarstwa "Moje ogrody" autorstwa Iwony Wyszatyckiej 🌸

Europejskie Centrum Artystyczne im. Fryderyka Chopina w Sannikach serdecznie zaprasza na wernisaż wyjątkowej wystawy malarstwa Iwony Wyszatyckiej pt. „Moje ogrody”, który odbędzie się 3 sierpnia 2025 r. o godz. 15:15.

🌿 „Moje ogrody” to cykl akwarel powstałych w latach 2021–2022 – subtelnych i odrealnionych interpretacji świata kwiatów. Autorka, czerpiąc z magii natury, tworzy kompozycje będące poetycką refleksją nad pięknem, tajemnicą i różnorodnością przyrody. To zarazem osobista podróż do wspomnień z dzieciństwa – do ogrodów, które pozostały już tylko w pamięci.

👩‍🎨 Iwona Wyszatycka – absolwentka Wydziału Sztuk Pięknych UMK w Toruniu, muzeolog, konserwator i historyk sztuki. Przez 30 lat związana z Muzeum Mazowieckim w Płocku jako kustosz, a następnie wykładowczyni Akademii Polsko-Japońskiej Technik Komputerowych w Warszawie. Członkini Stowarzyszenia Muzealników Polskich i Towarzystwa Pastelistów Polskich. Tworzy w technikach pastelu, batiku oraz akwareli, poszukując własnego rytmu, światła i formy.

🖼 Wystawa „Moje ogrody” to efekt malarskiego eksperymentu i artystycznego dojrzewania, a zarazem wyraz głębokiej relacji artystki z naturą i jej symbolicznym znaczeniem.

📍 Miejsce: Europejskie Centrum Artystyczne im. F. Chopina w Sannikach
🗓 Data: 3 sierpnia 2025 r.
Godzina: 15:15

Zapraszamy do wspólnego odkrywania ogrodów, które – choć już nie istnieją – odżywają w barwie, świetle i emocji.

Europejskie Centrum Artystyczne im. Fryderyka Chopina w Sannikach jest instytucją współfinansowaną ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego oraz Miasta i Gminy Sanniki

WSPÓŁPRACA

PATRONI MEDIALNI
  • Gostynin 24
  • Radio kolor FM
  • Radio KRDP FM
  • Radio Q FM
  • Wyborcza.pl
  • Radio Płock FM
  • TuSochaczew.pl
  • Radio Sochaczew
  • Radio Victoria FM
  • Nowy Łowiczanin